publicat la 23.10.2024
publicat la 22.10.2024
publicat la 02.04.2024
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Covrigi de casa
Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in...
Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit
Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem nevoie, in functie de tipul de faina folosit), iar peste apa turnam drojdia uscata si o mana buna de faina,...
Chifle Laugenbrot
Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un aluat...
Paine impletita
Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute. Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de masline, omogenizam putin cu mana si la final punem faina putin cate putin pana formam un aluat omogen...
Pizza cu nuci, pere si gorgonzola
Intr-un bol, punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute, pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...
Batoane cu mac si susan
Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin cate putin). Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat. Lasam la crescut...
Pizza cu ce ai prin frigider
Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu furculita, apoi facem o gaura in centrul bolului unde punem drojdia dizolavata cu zaharul. Adaugam si laptele caldut cu untul topit si framantam un aluat elastic si usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul....
Paine rapida cu iaurt
Oul il batem cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat lipicios si moale. Il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra mac si susan. Dam tava la cuptor pentru cca.20-25...
Pizza cu piept de pui si rosii cherry
Pentru aluat: Intr-un bol punem apa calduta si peste turnam pliculetul de drojdie uscata, lasam cateva minute, fara sa umblam la el, iar cand s-a dizolvat, punem uleiul si sarea si amestecam usor cu un tel. Peste, turnam faina putin cate putin pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de...
Pizza cu aluat din paine toast
Intr-o tava (eu am avut yena) tapetata cu hartie de copt, am pus 6 felii de paine (cat sa acopere toata suprafata tavii) pe care le-am turnat lapte cat sa le inmoaie. Separat am batut oaule cu putina sare si cateva linguri de lapte si am turnat doar jumatate din compozitie peste feliile de paine,...
Paine pufoasa
Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, zaharul, o lingura de faina si lasam sa creasca cca. 10 minute. Intr-un bol punem faina, sarea, amestecam putin cu telul, drojdia, iaurtul ( care trebuie sa fie la temperatura camerei), laptele, uleiul si freamantam pana formam un aluat usor de intins,...
Pizza cu blat perfect
Blatul: In bolul care framantam punem apa calduta si peste rasturnam plicul de drojdie uscata si lasam asa fara sa amestecam 5 minute. Pe urma adaugam uleiul, faina, sarea si oregano. Faina o punem treptat si cu mana framantam usor pana la incorcorarea aluatului. Framantam aluatul...
Pizza cu blat subtire
Drojdia o dizolvam in apa calduta, lingura de zahar si 2 linguri de faina si amestecam pana omogenizam bine totul. Punem faina intr-un bol impreuna cu sarea, amestecam cu un tel, pe urma facem un gol in mijloc si punem drojdia, apoi turnam apa calduta treptat, si in acelasi timp amestecam cu...
Pizza de casa
Intr-un bol am pus faina si sarea, apoi separat drojdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am pus-o peste faina si sare, si putin cate putin din apa, nu toata odata, ca faina are capacitatea de a absorbi apa diferit. Pe urma uleiul, si framantam pana obtinem un aluat elatic si fara sa se mai...
Paine de casa
Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta apoi amestecam si lasam deoparte vreo 10 minute. Intr-un castron punem faina, punem peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca. Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu...