
publicat la 20.02.2025
publicat la 18.02.2025
publicat la 14.02.2025
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosari in sos de mustar
Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor. Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun la fiert la foc mic, amestecându-se contiuu până ce clocotește. Apoi se adaugă...
Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot
Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de curcan și mirodeniile, cu cca. 3000 ml apă rece, în minunatul vas ceramic de la aparatul de gătit slow cooker Crock Pot , la programul HIGH 4 ore. După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa...
Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot
Într-un vas mai înalt se amestecă sarea cu apa și cele 2 albușuri, până se obține o consistență de nisip umed. Cartofii se spăla bine cu un burete de sârmă la prima utilizare. În vasul de ceramic al minunatului aparat de gătit slow cooker Crock...
Tocanita din carne de curcan, pui si porc, la slow cooker Crock Pot
Carnea de porc, curcan și cea de pui se spală apoi se porționează. Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne, se adaugă, ardeiul kapia, ardeiul iute, ceapa verde și roșiile tocate mărunt, se asezonează de sare, usturoi...
Ciolan de porc la Multicooker
În primul rând ne ocupăm de marinadă. Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de ienupăr și cimbrul până ce se omogenizează ingredientele. Ciolanul se spală apoi se...
Dulceata picanta din prune, ardei iute si ceapa la slow cooker Crock Pot
Prunele se spală și se curăță de sâmburi. Ardeii se spală, curăță și taie mărunt. Ceapa se curăță și toacă mărunt. Ardeiul se pune la fiert la foc mic împreună cu zahărul și ceapa până devine translucidă, în cazul meu la slow cooker Crock...
File de merlucius si legume en papillote
Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade. În același timp se...
Fasole galbena cu perisoare
Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți. Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se adaugă păstăile se completează cu apă până se acoperă și se lasă lafiert la foc mediu,...
Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi
Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în uleiul de porumb,...
Ciorba de rosii cu taitei de casa
Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă grosier. Ceapa se pune la călit în ulei și puțina apă, se adaugă ardeiul tocat și verdeață. Se asezonează de sare și piper. Roșiile se decojesc, se toacă mărunt și se adaugă la celelalte ingrediente. Se amestecă...
Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere
Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper. Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt,...
Aperitiv chifle umplute
Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească...
Dovlecei umpluti cu de toate
Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul...
Zama de pastai aita
Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă și se...
Lasagna inedita
Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină ingredientele. Ardeiul se spală se curăță și toacă mărunt, apoi se adaugă în crema de...
Musaca din vinete si dovlecei
Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se curăță, se taie în două, se curăță de semințe, apoi se taie felii de cca. 1 cm, se dau cu un...
Mere la borcan fara zahar
Merele se spală se curăță de eventualele daune, dar atenți, nu și de coajă, apoi se rad pe răzătoarea fină, manula sau electric cum vă este la îndemână. Într-un vas cu fundul dublu se pun merele rase cu zeama lor la clocotit, amestecându-se continuu, cca. 10...
Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc
Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic,...
Ciorba de pleurotus
Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ciupercile tăiate...
Gulii umplute cu branza si spanac
Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se scot din apă și se lasă la răcit cca. 30 de minute. Apoi se scobesc cu o linguriță, cât...
Desert Cusma lui Guguta
Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se un rulou cât mai uniform. Se aează într-o tavă tapetată cu hârtie de ...
Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza
Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până a doua zi. Ficatul se scurge de lapte și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare timp de 35 minute, la foc mediu....
Salata de cartofi
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece cât să le acopere, cu o limngură de sare, 7 minute,...
Salata cu branzeturi, rosii, castraveti, ceapa rosie si masline cu ansoa
Castravetele și roșiile se spală, eventual curăță de coajă castravetele pentru cei care au probleme, apoi se taie cubulețe. Ceapa roșie se curăță și taie rondele. Într-un bol încăpător se pun toate ingredientele: castraveții, roșiile, ceapa, măslinele negre,...
Omleta de duminica
Ceapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul, tăiat mărunt. Se lasă la gătit cca. 5 minute la foc mediu, semiacoperit. Ouăle se bat energic...
Ficat de strut, flambat
Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute,maxim până a doua zi. Într-o tigaie se adaugă untul, ce se lasă la gătit ușor, până ce se obține un lichid omogen, se...
Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul...
Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice
Mozzarella se scurge de lichidul în care au fost conservate. Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide borcanul ermetic, se scutură bine ca să se amestece ingredientele și se lasă la marinat la rece...
Salata Coleslaw
Legumele se curăță și se rad, fin, julien. Se asezonează de sare și piper și se lasă la odihnă până se prepară maioneza. Într-un vas înalt se pune uleiul, oul, muștarul și zeama de lămâie, apoi se blendează cu un mixer vertical minim 3 minute, până...
Ciorba dulce din carne de strut
Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin....