Focaccia cu busuioc, ierburi...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe foloseste pentru copt o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...Citeste continuarea
Friptura de pui cu cartofi si sos...
Postat de: mirela0911 in PuiBucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de...Citeste continuarea
Fasole fandosita cu muraturi pane
Postat de: costi7hector in Mancaruri de legumeSe pune fasolea la umflat in apa rece si se lasa peste noapte.Dimineata se pune la fiert si se schimba 3 ape (sa nu ne doara burta). Scaricica se portioneaza si se da la cuptorul preincins la 180...Citeste continuarea
Ficatei cu cartofi la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneFicateii ii spalam bine si ii scurgem bine, ii punem intr-o oala cu apa sa fiarba cca 5 min din momentul cand da in clocot. Intre timp curatam cartofi si ii taiem in 6; ceapa o taiem...Citeste continuarea
Focaccia cu rosii, usturoi si oregano
Postat de: aliliana in PiineAluatul: Se incalzeste 250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se...Citeste continuarea
Fondant pentru eclere, amandine
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIn primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si...Citeste continuarea
Ficatei de pui la gratar cu piure
Postat de: violeta30 in FicatSpalam ficatul si il curatam. Incingem grilul si stropim cu ulei (foarte putin) pe care il vom intinde cu pensula, apoi vom presara sare grunjoasa (eu am pus sare roz). Asezam ficateii si...Citeste continuarea
Friptura in untura
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa. Acoperim cu...Citeste continuarea
Friptura de porc cu salvie si pireu...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra...Citeste continuarea
Friptura de pui la cuptor
Postat de: eumimi in PuiAmestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem...Citeste continuarea
Farfalle la cuptor cu vinete si sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in FarfalleSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa. Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin....Citeste continuarea
Ficat fragezit in lapte, la tigaie
Postat de: MotanLaOale in FicatFicatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite. Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele. ...Citeste continuarea
Fasole alba cu ceafa afumata
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeFasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa...Citeste continuarea
Farfalle in sos pesto cu rosii...
Postat de: Satisfyyourcravings in FarfallePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt. Se incalzeste...Citeste continuarea
Fructe de mare cu orez si spanac
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareCuratati si spalati legumele. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri...Citeste continuarea
Fusilli cu legume curcubeu in sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in FusilliSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare,...Citeste continuarea
Friptura de berbecut cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in OaieBucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in...Citeste continuarea
Fasole alba cu mititei in sos de...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneFasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca....Citeste continuarea
Friptura la tava
Postat de: amalia01 in PorcCotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum )...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de soia, cu...
Postat de: AdrianUdrea in FicatSe curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti. Se presara...Citeste continuarea
Foccacia cu masline si oregano
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia fărâmițată și zahărul tos....Citeste continuarea
Friptura de vita cu salata calda de...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati,...Citeste continuarea
Friptura rapida de vitel cu morcov
Postat de: mihaelar63 in VitaPulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel. Curatati si spalati morcovii. Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul...Citeste continuarea
Fasole cu paste in stil toscan
Postat de: Ksenya in PastePunem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec. Adaugam cutiile cu...Citeste continuarea
Fusilli cu ton
Postat de: eumimi in FusilliCeapa si ardeiul taiate cubulete le calim in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si 4-5 linguri de apa in care au fiert pastele si lasam sosul 8-10 minute la fiert. Adaugam usturoiul dat pe...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu chilli si sos de...
Postat de: Satisfyyourcravings in FicatIn vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen. Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca...Citeste continuarea
Friptura de miel cu ghebe sotate si...
Postat de: simona72 in OaiePulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu ciolan
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeFasolea o spalam bine in cateva ape, o punem intr-un vas cu apa la inmuiat cateva ore. Aruncam apa si o punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Dupa ce a fiert cateva clocote, aruncam...Citeste continuarea
Friptura coapta de mistret
Postat de: mihaelar63 in PorcJambonul crud de mistret tanar se spala foarte bine si se imparte in trei felii groase de cate doua degete. Se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza carnea cu zataar [condiment...Citeste continuarea
Fasole batuta, in chifle, cu sos de...
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea (dintr-un kg de fasole a rămas cca 800 g!), o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte, în...Citeste continuarea
Friptura aromata de vitel cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune la...Citeste continuarea
Frigarui de octombrie
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este...Citeste continuarea
Frigarui de creveti si scoici Saint...
Postat de: ctlina in Fructe de mareSpalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu...Citeste continuarea
Fasole mixata cu ceapa caramelizata
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in apa cu vegeta. Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si...Citeste continuarea
Fasole cu carnati de porc afumati
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCu o seară înainte se alege fasolea, se spală cu apă rece, de două-trei ori și se pune la înmuiat, cu multă apă rece, deoarece, înmuindu-se, ea se va umfla. Dacă ați...Citeste continuarea
Felii de paine aromate
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat....Citeste continuarea
Friptura de vitel la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerSe curata ceapa si se da pe razatoarea mica. Bucata de pulpa se curata, se spala, se usuca si se taie in felii groase. In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si ceapa rasa....Citeste continuarea
Ficatei infofoliti
Postat de: MotanLaOale in FicatFicateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru...Citeste continuarea
Fasole cu carnati afumati la slow...
Postat de: momo121 in Slow CookerCuratam legumele, ceapa o tocam marunt, iar morcovul rondele subtiri si taiate pe jumatate. In vasul de la Crock-Pot de 2.4 l asezam legumele taiate, carnatul il taiem bucati...Citeste continuarea
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa...Citeste continuarea
Foccacia cu masline si rosii
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte...Citeste continuarea
Fajitas cu carne si ghiveci de legume
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCaliti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit. Adaugati carnea tocata. Sotati impreuna cateva minute, puneti ghiveciul de legume, bulionul de rosii, cimbrul uscat si 500 ml de apa....Citeste continuarea
Friptura de iepure in vas roman
Postat de: trifadalia in IepureTransam carnea de iepure bucati si o spalam bine. Cateii de usturoi ii dam pe razatoare si ii lasam cu sare sa se inmoaie. Punem boiaua peste si incepem sa facem un mujdei frecand cu ulei . Cu...Citeste continuarea
Focaccia cu rozmarin
Postat de: RODIMUR in PiineÎn vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a...Citeste continuarea
Farfalle cu șuncă și cașcaval,...
Postat de: RODIMUR in FarfallePastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat si fenicul
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcIntr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge...Citeste continuarea
Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii
Postat de: RODIMUR in FicatSe curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă. Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin,...Citeste continuarea
Frigarui din carne tocata cu sos...
Postat de: Satisfyyourcravings inPentru kebab , se indeparteaza carnea din carnaciori si se amesteca cu carnea tocata de vita, Condimentele pentru Gratar, chilliul, patrunjelul tocat, ceapa rasa, usturoiul pisat, sare, piper si...Citeste continuarea
Fajita cu carne de porc
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe taie ceapa si ardeii julien si se amesteca cu jumatate din cantitatea de condimente pentru Fajita. Se amesteca carnea de porc cu restul de condimente si se soteaza in putin ulei, la...Citeste continuarea
Frappuccino cu frisca si menta
Postat de: Oana in CafeaPune siropul de menta in pahar. Pune lapte in recipientul special al espressorului. Pune un plic de cafea in port filtrul espressorului si fixeaza-l in aparat. Seteaza spuma de lapte la...Citeste continuarea