Friptura in untura

de Lau in Mancaruri cu carne, 25 Dec 2018 | 3460 vizualizari

 

Reteta romaneasca
Reteta de la bunici care pastrau carnea in untura pentru ca nu exista frigidere,rezista bine cateva luni in camara la racoare.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spata de porc
  • 400 g carnati de casa
  • 200 g muschi de porc
  • 400 g untura
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 catei de usutroi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura in untura:

Carnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa.

Acoperim cu un capac si pune la foc potrivit pana ce carnea se desface usor cu furculita.

In ultimele 10 min luam capacul si lasam sa se rumeneasca pe amblele parti si sa se evapore apa pentru a nu ne strica friptura la borcan.

Scoatem carnea pe un servetl de bucatarie.

Intr-o tigaie prajim putin carnati si muschiul.

In borcane asezam carnea.carnati si muschiul, adaugam untura alba pe care  o incalzim putin cat sa devina fluida.

Scuturam borcanul  pentru a iesi aerul si sa se aseze bine in borcan.

Inchidem borcanul si depozitam in camara.

Untura ramasa de la prajit carnea.nu o aruncam o depozitam si pe ea in borcan in frigider si o vom folosi la alte mancaruri(eu o folosesc la sarmale.supa de cartofi si alte tocanite)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura in untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete la tigaie a la Adela