Fasole scazuta la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerFasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata. Dimineata, se pune la fiert in alta apa, 10 minute dupa ce clocoteste. Se scurge de apa in care a fiert, intr-o...Citeste continuarea
File de peste pe pat de orez
Postat de: silvianart in PesteUngem pestele cu ulei masline, saram, piperam, punem deasupra alunele si dam la cuptor pentru aproximativ 20-25 min. la 130 grade C. Orezul il fierbem, saram, si ii adaugam lingura de unt pentru...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: oanapl in DulciuriPentru aluat, amesteci untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilinat şi amesteci, până când se formează o masă compactă. Adaugi...Citeste continuarea
Fursecuri de Craciun
Postat de: oanapl in DulciuriAmesteci faina cu ouale, untul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie, o lingurita esenta de portocale si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet. Cu ajutorul unor forme, tai...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu gem de prune
Postat de: Ina in PrajituriGemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un...Citeste continuarea
Friptura pentru trecerea dintre ani
Postat de: Valentin68 in PorcCondimentam ceafa de porc proaspata cu condimente Kotany si o lasam vreo 2 ore. Portionam afumaturile si apoi le asezam intr-o tava. Pe la orele 22, dam drumul la cuptor, cu focul domol, noi ne...Citeste continuarea
Foietaj in forma de bradut
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriScurgeti bine tonul. Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul...Citeste continuarea
Fursecuri de sezon
Postat de: VanessaAli in DulciuriFrecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios,...Citeste continuarea
Fursecuri Fulgi de nea
Postat de: Corina33 in PrajituriAlbusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste. Lasam mixerul...Citeste continuarea
Fursecuri 1 - 2 - 3
Postat de: Criss in PrajituriSe spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga oul si se omogenizeaza. La final, se adauga faina, amestecand cu o spatula pana se formeaza un aluat destul de moale si cremos, care se...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: CameliaComan in DulciuriScoatem untul din frigider cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator, punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul...Citeste continuarea
Friptura din carne de strut
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneSosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează. Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se...Citeste continuarea
Fursecuri-semiluna cu portocala si...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana...Citeste continuarea
Ficat de porc in stil italian cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe spala ficatul bine si se transfera intr-un vas adanc. Se acopera cu apa si se lasa cateva ore, schimband apa frecvent, pana cand aceasta nu mai devine rosie. Se amesteca malaiul cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu kaki II
Postat de: ladydi in DulciuriDizolvam bicarbonatul in pulpa de kaki. In alt bol, amestecam faina, scortisoara si sarea. Frecam untul cu zaharul, până se topeste acesta din urma, adaugam ouale si pulpa de...Citeste continuarea
Foietaj cu crema de branza si capsuni
Postat de: gatiticuspor in DulciuriAmestecati crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtineti o crema omogena. Taiati aluatul de foietaj in patrate cam de 10X10 cm si impaturiti patrtul incat sa obtineti un...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocala si ghimbir
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, se adauga coaja de portocala, faina si pudra de ghimbir si se mixeaza in continuare, cand se formeaza aluatul, se opreste...Citeste continuarea
Friptura de miel cu fasole verde si...
Postat de: costi7hector in OaieSpalam carnea de miel, o presaram cu sare si putin piper si o punem intr-o tava de cuptor. O acoperim cu alta tava si o dam la cuptor pentru circa o ora (sau pana se rumeneste). Intre timp,...Citeste continuarea
Floricele mini-pizza
Postat de: ladydi in PizzaIntindem aluatul si il taiem patratele, pe care le mai intindem un pic cu sucitorul. Pe fiecare patrat, punem o felie sau jumatate de felie de salam, in functie de diametru. Fiecare patrat...Citeste continuarea
Ficat de curcan cu piure de...
Postat de: katty in FicatCuratam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute,...Citeste continuarea
Flan de conopida
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeRupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la...Citeste continuarea
Friptura de porc in sos dulce acrisor
Postat de: stefy_a in PorcFleicile de porc se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-un vas uns cu ulei, se asaza si cateii de usturoi, taiati feliute si o ceasca cu apa si se da la cuptorul preincalzit la...Citeste continuarea
Foietaj cu nuca si pasta de macese
Postat de: panacris in Mancaruri de postPe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un...Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu nuca de cocos
Postat de: nadea68 in DulciuriPreparam aluatul. Untul il frecam cu zaharul. Adaugam oul si galbenusul, amestecam. Adaugam si nutella.La sfarsit, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam repede pana obtinem un...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu ciolan de porc...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcFasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi, fasolea se...Citeste continuarea
Fasole cu carnati afumati
Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carneFasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte. Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc. ...Citeste continuarea
Focaccia clasica
Postat de: nadea68 in PizzaIntr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea. Lasam la crescut pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Fursecuri de post umplute cu...
Postat de: Valclaudia in DulciuriMargarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta. Intindem aluatul pe masa...Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu seminte de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt, umplute cu gem de...
Postat de: privatelaura in DulciuriPăstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și...Citeste continuarea
Fursecuri spirale
Postat de: oanapl in DulciuriPui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea, praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete. Amesteci bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen. Imparti...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de caise, de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si gem de prune -...
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postIntr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriMixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, adaugam esenta de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Fasolakia (Tocanita greceasca de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postSe spala fasolea. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, la foc mediu spre mic, cateva minute. Se adauga fasolea si usturoiul si se soteaza 1 minut. Se adauga rosiile,...Citeste continuarea
Fursecuri economice - de post
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postAmestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios. Pe masa de lucru, presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire (sa aiba aprox....Citeste continuarea
Fursecuri cu cirese
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de copt, treptat faina cernuta si amestecam cu o spatula la...Citeste continuarea
Fursecuri cu mac
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, sarea; adaugam treptat macul, coaja si zeama de portocala, faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea
Fursecuri sah
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, adaugam untura, galbenusurile, esenta de rom, laptele si amestecam bine cu o lingura. In alt bol, adaugam faina, zaharul, sarea, coaja de portocala, amestecam, dupa care adaugam...Citeste continuarea
Fasole cu carnati si spanac
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe prajesc carnatii intr-o tigaie, la foc mediu 8-9 minute, pana devin aurii. Se transfera pe o parfurie si se taie felii. Intr-o oala, se incalzeste supa si se adauga usturoiul pisat. Se aduce...Citeste continuarea
Fursecuri cu ness, umplute cu nuca...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMixam putin untul, de la temperatura camerei. Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine. Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet...Citeste continuarea
Fursecuri Bulgari de zapada
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare. Se pun arahidele...Citeste continuarea
Fursecuri sarate cu seminte de chia
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu untul moale si framantam pana obtinem un aluat faramicios. Adaugam restul ingredientelor si framantam pana se incorporeaza toate. Acoperim aluatul si il dam la frigider pentru o...Citeste continuarea
Fursecuri Linzer cu gem de piersici
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri. Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am amestecat faina cu cacao si praful de copt. Apoi am pus sa se topeasca untul cu ciocolata, pe baie de abur, dupa ce s-a topit, am tras de pe foc vasul si am adaugat zaharul, am...Citeste continuarea
Fursecuri cu stafide
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul moale se amesteca cu zaharul pudra, se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine. Se adauga esenta de vanilie, faina si se amesteca usor cu o spatula. Punem si stafidele si...Citeste continuarea
Fasole frecata cu carnati si varza...
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carneFasolea o las peste noapte la inmuiat in apa calda. A doua zi o clatesc bine si o pun la fiert in oala sub presiune timp de 40 de minute. Cele doua cepe le...Citeste continuarea
Fursecuri boabe de cafea
Postat de: stefy_a in DulciuriUntul (la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga calda peste crema de unt. Tot acum se adauga si cele doua...Citeste continuarea
Fursecuri cu kaki
Postat de: ladydi in DulciuriDizolvam bicarbonatul in pulpa de kaki. In alt bol amestecam faina, scortisoara si sarea. Frecam untul cu zaharul până se topeste acesta din urma, adaugam oul si pulpa de kaki...Citeste continuarea