Foietaj cu nuca si pasta de macese

de Panacris in Mancaruri de post, 5 Dec 2016 | 6999 vizualizari

 

Reteta se numeste in traducere neaosa, ochi de porc :D Am vizualizat-o intr-un videoclip pe FB, Leckerschmecker ;) N-am putut sa o denumesc astfel, așa că e mai simplu sub denumirea asta. Dar vă asigur ca dispare una, două ! Spor și poftă bună! P.S. E și de post ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj 
  • cca. 300 g miez de nucă măcinată, asezonat cu zahăr și scorțișoară
  • cca. 300 g pastă de măceșe 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca si pasta de macese:

Pe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un nou strat de nucă macinată, apoi se adaugă pasta de măceșe, sau orice dulceață aveți de prisos prin cămară (data viitoare, voi face invers, întâi dulceața, apoi amestecul de nucă ;) )

 Se începe rularea, se rulează aluatul până la jumătate, apoi se vine cu cealaltă jumătate, cum se vede în imagini. Se taie ruloul obținut, în bucăți de cca. 3-4 cm, apoi se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade C. După ce s-au copt prăjiturele. se pudrează din belșug cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

P.S. Să fiți pregătiți ptr două porții, că se vor epuiza instant ;)

2

Se pot folosi orice combinații de nuca (cocos, alune..) și dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca si pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]