Aluat de foietaj

de Merisor in Dulciuri, 6 Aug 2012 | 5981 vizualizari

 

Am facut acest aluat pentu cineva care doreste sa faca niste pateuri.
Eu il folosesc la placinta, cremsnit, saleuri si lasagna.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 pachet margarina(sau unt)
  • 9 linguri ulei
  • 11 linguri apa
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • esente(in functie de utilizare)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina(cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins pe planseta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Margarina(sau untul) se pune la topit intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit se iau din ea 9 linguri si se pun in bolul unde se va lucra aluatul.

Peste margarina de pe foc se adauga 9 linguri de ulei si o mana de faina, mestecand continuu. Va iesi un aluat de consistenta smantanii. Se ridica de pe foc si se lasa la racit.

In bolul cu cele 9 linguri de margarina se pun cele 3 oua, zaharul, sarea, esentele si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Intra aproximativ 500 g faina. Se framanta aluatul si se intinde pe planseta cat de subtire se poate. O jumatate de aluatul intins se unge cu jumatate din aluatul din craticioara(se poate pune putin caldut, dar nu fierbinte). Se ruleaza pe sucitor jumatatea de aluat neuns si se aduce peste cel uns. Se impacheteaza asa in continuare(jumatae uns si jumatate neuns) pana cand se termina aluatul din craticioara. Se da la rece si abia dupa ce s-a intarit pine aluatul de ungere se poate utiliza. 

Atentie cand se intinde ca se exfoliaza foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Merisor 1

07.08.2012, 23:22

Ruxi, e mai sanatos cu unt, dar sa stii ca iese mai bine reteta cu margarina, eu am facut cu amandoua

Merisor 1

07.08.2012, 23:23

Alinuta sa incerci ca reuseste Gabytza

Merisor 1

07.08.2012, 23:24

ma supara ca nu reusesc niste poze mai clare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudele cu mere