Amandina de post

de Teo in Mancaruri de post, 20 Mar 2014 | 10453 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2cani de zahar
  • 2 cani de apa
  • 100ml ulei
  • 4 cani de faina
  • 6 lingururi de gem
  • scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 1 cana nuci prajite

Sirop:250ml apa

  • 100g zahar
  • 100g margarina
  • 2 linguri caca
  • esenta rom

Glazura:2 linguri cacao

  • 200g margarina
  • 200ml frisca vegetala
  • 50gciocolata de mehaj
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina de post:

Mod de preparare:

ardem jumatate din cantitatea de zahar ,apoi  dizolvam cu apa pe foc;dupa racire adaugam jumatate dde zahar ramasa,uleiul,cacao,faina, praful de copt si bicarbonatul stins,scortisoara si gemul.Amestecam,totul,adaugam si nuca si turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. coacerea dureaza cam 35-40min.Fierbem siropul ,lasam un pic la racit pana taiem blatul in patrate;insiropam usor fiecare patrat.

Pentru glazura topim 100g margarina cu 2 linguri cacao si 200ml frisca vegetala:turnam glazura usor racita peste fiecare bucata in parte si mai impodobim cu cate un mot ,caci  ''se poarta''.

TIPS-URI

1

bicarbonatul adaugat tine blatul mai umed

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Lavinia 1

20.03.2014, 21:37

buna tare

Valclaudia 1

23.03.2014, 15:41

tare bine arata!

liana_geicu 1

26.03.2014, 15:50

Am ajuns prea tarziu pentru prajitura mea preferata! E foarte buna, sunt sigura si arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Urzici cu orez