Amandine

de Lau in Prajituri, 22 Dec 2011 | 5886 vizualizari

 

by madi_marin ii multumesc pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 8 linguri faina
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 300 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • esenta de rom
  • SIROP
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • zeama de lamaie
  • esenta rom
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata(neagra am folosit)
  • 120 ml frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

BLAT - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si apa, esenta de rom, faina cernuta cu cacao. Se omogenizeaza si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor cca 30 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.

CREMA - se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra. se adauga cacaoa, nessul, esenta picatura cu picatura ca sa nu se taie crema si se lasa la racit.

SIROPUL - se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se dizolva complet. se adauga zeama de lamaie si esenta, se lasa la racit.

GLAZURA - se topeste ciocolata in frisca si untul la foc mic.

ASAMBLARE-se taie blatul in 2. Se aseaza prima foaie, se insiropeaza bine se adauga crema, se insiropeaza si se da la rece 1 ora. Se taie si se glazureaza fiecare bucata, se lasa pana a 2 zi la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine de post