Pietele incep sa prinda viata, nu credeti asta? Multe verdeturi, multe legume, de care trebuie sa profitam. Mai renuntam la mancarurile grele, mancarurile cu carne si pregatim retete mai simple si cu mai multe verdeturi. Eu am folosit spanac congelat la aceste briose, dar puteti folosi verde, il opariti putin inainte, il lasati sa se racesca, il scurgeti bine si il tocati. Sunt niste briose foarte bune pentru orice moment al zilei, se pot pregati chiar si pentru un platou cu gustari.
Mai intai puneti spanacul intr-o sita, pentru a se decongela si a se scurge de zeama.
Ouale le bateti spuma cu putina sare si piper. Adaugati smantana, iaurtul, amestecati bine.
Ceapa verde o taiati rondele. Puneti si spanacul decongelat, bine scurs, impreuna cu ceapa verde.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare, il adaugati in compozitia de mai sus. La final incorporati faina si praful de copt, amestecand bine cu un tel. Luati o tava de briose, imbracati marginile cu fasii de bacon, 2 fasii pentru fiecare briosa. Dupa, puneti usor compozitia de briose, umpland formele pe 3/4.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si, cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le luati fierbinti din forme, pentru ca se desprind usor.
Le serviti calde sau reci, sunt bune oricum. Din aceasta cantitate mi-au iesit 7 briose mai maricele.
Sa aveti pofta!