Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2017 | 9513 vizualizari

 

Cum incepe sa vina caldura, incerc sa fac retete mai usoare, sa le putem servi cu salate, ca sa profitam de legumele proaspete de pe piata. Aceasta omleta este ideala pentru orice moment din zi si se face cu ingrediente destul de simple. Deci, servim o omleta calda?

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 linguri smanatana de tara
  • 120 gr mozzarella
  • 150 gr spanac proaspat
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline + 2 linguri ulei de masline pentru sotat spanacul
  • 1 catel de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu spanac la cuptor:

Spalam bine spanacul.
Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator.
Dupa ce s-a racorit cam 5 minute, il tocam marunt.
Incingem o tigaie, punem 2 linguri ulei de masline, spanacul tocat si catelul de usturoi curatat.
Il sotam 2-3 minute, scoatem usturoiul si tragem tigaia de pe foc.
Ouale le batem spuma cu sare si piper. Incorporam smantana.
Mozzarella o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, o adaugam peste oua.
Ardeiul kapia il taiem cubulete, il punem peste compozitia de mai sus impreuna cu spanacul.
La final, adaugam mararul verde, tocat marunt.

Tapetam o tava de 20/22 cm cu hartie de copt, punem o lingura de ulei de masline, il intindem pe toata hartia.
Turnam compozitia de omleta.

O introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana aceasta devine rumena si este coapta.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute sa se racoreasca.

Se serveste calda cu o salata de legume proaspete.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)