Aperitiv placinta cu branza si spanac

de oanapl in Mancare copii, 4 Iun 2021 | 3868 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești Spanakopita, dar în cazul acesteia se folosește brânză sărată (feta, telemea). Nouă ne place brânză dulce.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi subțiri de plăcintă
  • ulei pentru stropit foile (sau unt topit)
  • Umplutura de brânză:
  • 30g unt
  • o legătură de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat
  • 350g spanac congelat (bucăți mai mari)
  • 4 ouă
  • 500 g brânză de vaci dulce
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza si spanac:

Într-o tigaie încăpătoare topești untul și adaugi ceapa verde și usuturoiul tăiate rondele și un praf de sare. Lași să se călească pentru 1-2 minute, apoi adaugi spanacul congelat și lași să fiarbă până când scade apa și apoi lași să se răcească.
Mixezi ouăle bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Adaugi brânza sfărâmată și apoi adaugi pătrunjelul tocat și legumele răcorite.Amesteci totul bine cu o lingură. 
Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Ungi tava cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei (sau unt topit) și o așezi pe a doua. Continui așa cu primele 5 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Torni umplutura, nivelezi cu spatula și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu întinzi4 foi (stropite cu ulei și ele), iar ultimele 3 foi le pui tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite) și le ungi cu ulei.
Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 30 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Reduci căldura la 160 C și o mai lași 15 minute la cuptor. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.

 

TIPS-URI

1

Puteți folosi și spanac proaspăt pe care îl tocați mărunt și-l lăsați să fiarbă câteva minute până când se evaporă apa. Eu nu am găsit spanac proaspăt și am folosit congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]