Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

de Adi in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2018 | 7819 vizualizari

 

Azi am pregatit, impreuna cu Meri si Dan, niste saratele tare gustoase.
Am lucrat la doua forme de copt saratele, Meri la cel de pe flacara aragazului, eu la cel electric, iar Dan degusta din fiecare sa vada care sunt mai bune.
Cele din forma de pe flacara au iesit mai subtiri si mai crocante, ca adevaratele saratele, iar cele din aparatul electric, mai groase putin, dar tot bune.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mare
  • 250 gr branza sarata, veche
  • 125 gr unt cu 82% grasime
  • 50 gr untura
  • 125 gr iaurt
  • semințe de chimen
  • 675 gr făină
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen:

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul.

Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza.

Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie.

Apoi se imparte in 18-20 de sfere care se aplatizeaza pe rand si se introduc in formele ușor unse si incinse, in prealabil.

Se coc saratelele pana devin rumene.

Forma de saratele care se foloseste pe flacara, se va intoarce de pe o parte pe cealalta, pentru a se rumeni saratelele uniform. 

Se servesc fie calde, fie reci, cu un pahar de lapte, iaurt, sau o cana de ceai.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

Adi 1

05.01.2019, 18:00

Va multumesc frumos!

dantes 1

06.09.2019, 08:41

Foarte bune!

lucy2002 1

26.10.2019, 08:19

Foarte bune!!! Si noua ne plac foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de branza cu marar si ardei