Aperitiv tarta de primavara

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2018 | 3580 vizualizari

 

Tartă de primăvară cu brânză, piept de porc, frunze de ceapă verde, ouă şi roşii

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 260 g făină
  • 50 g unt sau margarină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 jumătate de linguriţă sare
  • 1 ou
  • 2 linguri borş
  • 1 lingură smântână
  • Pentru umplutură:
  • 200 g brânză de vacă
  • 2 ouă
  • Câteva frunze de ceapă verde
  • Câteva fire de mărar
  • Sare după gust
  • 10 felii piept de porc afumat
  • Câteva roşii
  • În plus:
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 100 ml lapte
  • 100 g caşcaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta de primavara:

  

Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină şi se frământă uşor pentru a obţine un aluat consistent, dar pufos. Se întinde aluatul în foaie subţirică, se rulează apoi pe sucitor şi se transferă într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se crestează din loc în loc (pentru a ieşi aburul şi a nu se deforma la copt) şi se precoace, la foc mediu, 5 minute.

Pentru umplutură: se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde şi mărarul tocate mărunt, ouăle şi sare după gust. Se spală şi se decojesc roşiile, iar feliile de piept de porc se taie în fâşii subţiri.

Se scoate tava şi se toarnă umplutura de brânză. Se decorează cu feliile de piept de porc, se aşază printre ele şi roşioarele.

Pentru sosul de deasupra: se amestecă într-un castron oul cu smântâna şi laptele, se toarnă peste tartă.

Se presară caşcavalul ras şi se mai dă la cuptor, tot la foc mediu, până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: aprox 10min

Timp de coacere: aprox 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/tarta-de-primavara.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartine de castravete cu branza si smantana