Ardei umplut cu orez si ciuperci

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 26 Iun 2009 | 18468 vizualizari

 

INGREDIENTE

    Ingrediente pentru umplut ardeii:
     11 ardei grasi
    300 g codite de ciuperci
    500 g orez
    1 legatura de ceapa verde
    2 linguri de pasta de tomate
    putin ulei pentru calit ciupercile si ceapa
    sare
    piper
    Ingrediente pentru sos:
    300 ml suc de rosii
    300 ml apa
    1 lingurita de sare
    1 ceapa mica uscata
    marar
    2 cartofi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut cu orez si ciuperci:

Ardeiul gras il curatam de seminte, il spalam, coditele de la ciuperci le tocam marunt, ceapa o tocam marunt, orezul il spalam in cateva ape.
Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa cu ciupercile, adaugam si orezul la sfarsit. Pasta de tomate o calim putin separa si o amestecam cu orezul si ciupercile calite cu ceapa.
Ardeii ii umplem cu amestecul rezultat.
Ardeii umpluti ii bagam cu partea superioara in faina sa formam un dop si ii punem in oala.Punem si cartofii taiati rondele.
Sosul de rosii il punem fierbinte peste ardei.
Dupa 40 minute de fiert pe aragaz, asezonam cu marar.

TIPS-URI

1

Sosul trebuie sa depaseasca ardeii  ca sa aiba zeama suficienta sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu spanac - de post