Ardei umpluti cu ciuperci

de Corinuta in Mancaruri de post, 18 Aug 2013 | 7631 vizualizari

 

Am vrut demult sa incerc si varianta asta, doar sa vad cum e. Deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 ardei grasi mai maricei
  • Ptr umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 500 g ciuperci
  • 200 g orez
  • 1 legatura marar
  • 3-4 linguri ulei
  • 700 ml suc de rosii
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu ciuperci:

Se curata si se taie ceapa, ardeiul si morcovul, apoi se pun la calit in ulei incins amestecand din cand in cand. 

Ciupercile se spala bine si se taie cubulete, apoi se pun si ele la calit 10 minute impreuna cu celelalte legume. La sfarsit se adauga si orezul, se amesteca bine si se condimenteaza. Se ia de pe foc s se mai adauga mararul tocat si 3-4 linguri suc de rosii.

Ardeii grasi se spala, le scoatem miezul si semintele, apoi se umplu cu compozitia de ciuperci si orez. Se aseaza intr-o cratita incapatoare peste ei turnand restul sosului de rosii si apa calda pana acoperim ardeii. Se fierb 30 de minute, se lasa apoi acoperiti inca 30 de minute. 

Se pot servi calzi sau reci cu smantana sau iaurt, cum prefera fiecare.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca doriti sa se lege mai bine compozita, puteti adauga 1-2 oua

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi scazuti, cu mamaliguta