Baclava

de ANCA in Prajituri, 23 Feb 2013 | 6842 vizualizari

 

..sau the best baclava ever!:)) am reteta minunata de la o prietena care o are la randul ei, de la o prietena cu origini turcesti de pe la Constanta! Cel mai simplu mod de preparare, dupa cum se face in zona respectiva, dar atat de buna, ca as manca o tava fara sa respir!:))

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta de 400 g
  • 500 g nuca tocata
  • 750 g zahar
  • 750 ml apa
  • o lamaie mare
  • vanilie, rom, apa de flori de portocal sau de trandafir, ce va place
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile de placinta trebuie sa fie decongelate total.

Zaharul si apa se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga zeama de la lamaie, coaja si aromele, dupa gust.

Tapetam o tava cu hartie de copt si incepem sa intindem foile.

Punem jos 5 foi (fiecare unsa cu ulei sau unt topit), punem jumatate din cantitatea de nuci pisate, apoi din nou 5 foi (la fel, fiecare unsa), punem si restul de nuca, iarasi foile ramase, unse. Taiem baclavalele in patrate/dreptunghiuri/triunghiuri, dupa cum va e mai comod.

Dam la cuptor la 180 grade pana se rumeneasc, apoi insiropam.Se lasa la racit in cuptor cu focul stins.

Enjoy!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

24.02.2013, 14:04

imi place la nebunie baclavaua

Merisor 1

25.02.2013, 06:01

danakarin 1

25.02.2013, 09:08

Imi place foarte mult, nu am facut niciodata. Am mancat doar la cofetarie!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava