Baclava

de Rahela Velicu in Prajituri, 31 Mar 2016 | 7564 vizualizari

 

Un dulce turcesc foarte bun, pe care il fac cu drag de fiecare data. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/baclava/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 500 g nuca faramitata mai mare
  • 350 g zahar
  • 200 g ulei sau unt topit
  • 1/2 zeama de lamaie.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se lasa foile de placinta la dezghetat.

Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem nuca pe toata suprafata, la celalalt lasam doar ulei sa se prinda bine foile intre ele.

Ne folosim de o tija subtire( eu am folosit o andrea lunga de crosetat pe care am infasuat-o cu folie de aluminiu). Incepem din capatul foii unde am presarat nuca si rulam toata foaia. O strangem cu ambele maini la jumatatea tijei ca in imaginea de mai jos si o scoatem de pe tija apoi. Va ramane ca un rulou.

Acceasi procedura o folosim pentru fiecare foaie de placinta.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem rulourile de baclava. Le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor. Nu trebuie tinute foarte mult la cuptor. Cand sunt gata le portionam cu un cutit cu lama bine ascutita ca sunt putin crocante.

Intre timp pregatim un sirop din zahar si 200 ml apa. Il punem pe foc si lasam pana cand se ingroasa. Adaugam zeama de la lamaie si turnam peste baclavaua calda. Lasam la racit. Este unul dintre cele mai bune deserturi!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti, puteti folosi si migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava