Baclava cu carne

de lili in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 6349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -un pachet foi placita "Miorita"
  • -800 gr.carne porc (fara grasime) sau amestec (2 portii porc si 1 parte pasare)
  • -1 pachet unt
  • -12 oua
  • -150 gr. smantana
  • - 4 linguri rase faina alba
  • - 2 linguri amidon alimentar
  • - 2 linguri ulei
  • - sare, piper, vegeta
  • - o ceapa mica
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu carne:

Se toaca carnea si se caleste impreuna cu ceapa si uleiul pana se albeste si nu mai lasa lichid, amestecandu-se continuu cu o furculita.Cand s-a racit se adauga 5 oua intregi si se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust cu sare piper si vegeta

Se desfac foile si se asaja pe rand in tava tapetata cu hartie.Untul se topeste usor si se intinde pe fiecare foaie.Amestecul de carne se imparte in 3.

Asezare in tava:- 3 foi prima parte de carne
- 3 foi, iar carne
- si iar 3 foi si carne.

Se acopera cu foile ce au mai ramas si se taie in patrate mari ca si cremesul. Dupa aceasta aranjare se pregateste partea de ornament: Se separa 7 oua si se pregateste albusul ca pt. tort dar fara zahar. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu smantanacare se adauga numai cand albusurile sunt bine batute.Se amesteca cele doua parti si se adauga faina si amidonul. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv invartita cu branza sarata