Baclava cu nuca

de izulika in Dulciuri, 5 Feb 2013 | 13322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de foi pentru placita (linco)
  • 400 g miez de nuca
  • 230 g unt
  • 2 linguri scortisoara
  • 60 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 6 linguri miere
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu nuca:

Sirop

Apa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 25 de minute dupa care se adauga sucul de lamaie si se mai lasa inca 5-10 minute, se da deoparte sa se racoreasca apoi se adauga mierea de albine si se amesteca.

Umplutura

Miezul de nuca macinat se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Untul se topeste, ungem o tava cu unt punem prima foaie, iarasi ungem cu unt cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Repetam procedeul pana la a 10a foaie, adaugam primul strat de nuca, apoi inca 6 foi unse cu unt fiecare in parte, nuca, alte 6 foi, nuca si inca 4 foi. Ultima foaie se unge din abundenta cu unt apoi se da tava la rece in jur de o ora.

Dupa ce am scos tava de la frigider se taie patratele, se mai unge odata cu untul ramas, apoi se da la cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos. Se scoate si se pune peste ea siropul rece. Dupa ce s-a racit se pune la frigider pana a 2 a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

05.02.2013, 16:17

mmmmmm buna ,buna vreau si eu

Bunica 1

05.02.2013, 17:20

Si iar si iar pana se termina,Ina. Ti-a iesit foarte bine!

simona72 1

06.02.2013, 14:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]