Bacon crud tras în tigaie

de ionix in Porc, 16 Oct 2010 | 7305 vizualizari

 

rapid si gustos...

 

INGREDIENTE

  • 200 g bacon proaspat
  • 2 carnaciori mai mici sau 1 mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • Doua linguri cu ulei
  • Doua linguri cu apa
  • lingura vin alb sec
  • 1/3 lingurita cu cimbru uscat
  Pentru omleta cu ceapa:
  • Doua oua
  • ceapa mica
  • Busuioc
  • Sare, piper
  • Doua linguri cu ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacon crud tras în tigaie:

 

Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.

 

Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora.

Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon proaspat.

Se lasa 2 minutele si se pun carcaciorii taiati rondele.

Se pune putina apa si se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri.

Se lasa la foc mediu, acoperind cu un capac.

Cand incepe sa sfaraie mai adaugati inca o lingura cu apa.

Dupa circa 10 minute puneti cimbrul si vinul.

Lasati sa se inabuse la foc iute inca vreo 5 minute si opriti focul.

Daca l-ati desarat, adaugati sare si piper dupa gust.

 

Preparare omleta:

Se bat ouale bine cu putina sare, piper si busuoic.

Se incinge uleiul si calim ceapa.

Dupa ce s-a calit ceapa bine, turnam ouale si facem o omleta. Se scurge cand se scoate din tigaie si se aseaza langa bacon.

Se serveste cu muraturi sau cu mamaliguta si mujdei.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacon crud tras în tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nadina73 1

17.10.2010, 23:48

cum de mi-a scapatvreauuuuuuuuu si dau 5f

ionix 1

17.10.2010, 23:56

@Laly... acum dezghet

@Nadina... bine maaai, iti fac si tie mai ales ca vii si-mi dai furci peste tot sarut-mana

alinutzika 1

19.08.2011, 13:59

ce bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc si carnaciori la gratar