BAIGLI(Cozonacel cu nuca)

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 2999 vizualizari

 

Sunt o minunatie de cozonacei.                                                       POFTA BUNA!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina ( 3 cani),
  • 2 linguri de untura de porc,
  • 100 gr margarina ,
  • 1 ou intreg,
  • 1 galbenus de ou,
  • un cub mic de drojdie(20 gr),
  • 4 linguri zahar,
  • 150-200 ml lapte,
  • putina sare.
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata,
  • zahar dupa gust,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja de a o lamaie,
  • 100 ml lapte.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BAIGLI(Cozonacel cu nuca):

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele.Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc caldut.Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o intindem sub forma dreptunghiulara cu o grosime de 3 mm peste care punem 1/3 din umplutura(peste nuca macinata adaugam laptele fierbinte si zaharul si zaharul vanilat si  coaja de lamaie si amestecam bine si impartim in trei parti).Cozonaceii cu nuca ii punem in tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu un galbenus de ou si ii mai lasam circa 15 minute la dospit apoi ii coacem circa 40 minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "BAIGLI(Cozonacel cu nuca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj( de casa)