Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul

de Ksenya in Sandvisuri, 29 Noi 2014 | 11385 vizualizari

 

Balık ekmek! Balık ekmek! - Peste in paine ! Peste in paine ! se aude in zare langa bazarul de mirodenii din Istambul
Cei care au avut ocazia si norocul sa viziteze acest minunat oras,este imposibil sa nu fi auzit aceste strigate sau sa nu fi vazut barcile plutitoare care prepara minunatul sandvis,cunoscut de aproximativ 50 de ani .Cu 5 TL poti savura cel mai faimos sandvis a Istambulului , care este cunoscut in intreaga lume. M-am gandit sa-l prezint si eu chiar daca este foarte usor de preparat,cu siguranta voi gasi si nolstagici printre bucatarasi care au mancat acest preparat :-).

 

INGREDIENTE

  • 8 sardele
  • o ceapa
  • o jumatate lingurita piper rosu macinat
  • o jumatate lingurita piper macinat
  • o jumatate coriandru macinat
  • jumatate de salata
  • 2 rosii mijlocii
  • zeama de lamaie
  • jumatate lingurita sare
  • paine- bagheta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul:

Pestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul  rosu  ,dam la frigider pentru a 2-a zi.

Incingem  tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile cu pielea in jos , lasam cam 3 minute,intoarcem si mai lasam inca 2 min,dam deoparte . Ceapa  si rosiile taite rondele.Salata taiata fasii sau rupta cu mana .

Bagheta o taiem ca pentru sadnvis,punem un fileu de sardele,adaugam 3 rondele de ceapa 2 de rosii slata dupa cat dorim.Optional  dupa gust se poate adauga putin  suc de lamaie.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

pestele nu se spala se curata cu cutitul si se sterge cu un prosop absorbant umed

Daca ti-a placut reteta noastra "Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]