Balmos cu salata de castraveti

de mihaelar63 in Mancare copii, 1 Iul 2017 | 7867 vizualizari

 

  Balmosul este o mancare simpla si gustoasa ca la mama acasa. Daca nu credeti, intrebati-l pe baiatul meu !!!! Balmosul este frate bun cu mamaliguta, doar ca se prepara in jintuiala in loc de apa.Jintuiala este zerul acrit obtinut la stoarcerea casului de oaie. 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l jintuiala din lapte de oaie
  • 500 gr faina de malai
  • 250 gr cas moale tip mozzarela
  • 2 linguri unt
  • sare
  • Salata :
  • castraveti
  • ceapa 
  • otet mere 
  • sare 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos cu salata de castraveti:

  1. Jintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati.
  2. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel.
  3. Atentie - la fierbere, jintuiala da repede in foc, ca si laptele.
  4. Amestecati pana obtineti consistenta dorita. Noua ne place ca malaiul sa nu fie foarte fiert.
  5. Balmosul trebuie sa aiba consistenta medie.
  6. Daca va place mai tare, adaugati in plus putina faina de malai.
  7. La sfarsitul fierberii, adugati doua linguri de unt si amestecati.
  8. Am pus unt pentru ca jintuiala nu mi-a parut foarte grasa.
  9. Puteti renunta la unt, daca doriti ca balmosul sa fie mai light.
  10. .Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  11. Preparati salata de castraveti din castraveti, ceapa, otet de mere.
  12. Am razuit peste balmos, la servire, branza moale.
  13. Balmosul trebuie servit fierbinte.
  14. Serviti balmosul cu salata preferata. Merge foarte bine cu cea de castraveti.

                         Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Jintuiala din lapte de oaie este cea mai gustoasa.

2

Atentie - la fierbere, jintuiala da repede in foc, ca si laptele.

3

Balmosul trebuie servit fierbinte. Contine grasimi si nu trebuie sa se raceasca prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos cu salata de castraveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Valclaudia 1

26.08.2017, 08:23

Sidy 1

26.08.2017, 08:24

E o nebunie balmosul asta, bun de tot ! Chiar ieri am papt, eu nu am mai adaugat in el decat sare ca era si asa foarte gras. La noi se papa cu salata de rosii cu castraveti sau cu...lapte prins. Dar fiecare cu obiceiurile lui...Multumim Mihaela de tratatie !

Bubulyk 1

28.09.2017, 22:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste, cu branza dulce si stafide