Bascute cu dulceata

de meosiris in Prajituri, 5 Oct 2010 | 6487 vizualizari

 

Recipe by Poca.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 60g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 80g unt
  • 42g drojdie(atat cantareste la noi un cubulet de drojdie)
  • 250ml lapte
  • putina sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu dulceata:

-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii.
-In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat.
-Mixam galbenusurile cu putina sare pana se albesc, iar untul il topim in cuptorul cu microunde.
-Dupa ce drojdia incepe sa se umfle, adaugam peste ea toate ingredientele si framantam un aluat.
-Lasam la crescut pana creste bine si se face mare-mare:).
-Dupa ce e gata crescut, intindem o foaie de cca 1 cm latime si apoi cu un pahar taiem forme rotunde.
-Asezam formele in tava, le mai lasam 15-20 min la crescut, apoi tot cu un pahar, facem o gaura in mijlocul fiecarei forme.
-Le ungem cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si le bagam in cuptorul preincalzit la 175C.
-Dupa 20 de minute le verificam. Daca sunt gata, le scoatem, le lasam la racit apoi mijlocul fiecarei forme il umplem cu dulceata de zmeura...eu asta am avut.
In reteta originala, Poca a pus capsuni si caise din dulceata chiar inainte de a le baga la cuptor, dar daca puneam dulceata mea de zmeura, care era prea subtire, curgea peste tot si nu cred ca mai iesea ceva asa frumos:).
Sunt foarte gustoase si pufoase! Se aseamana la gust cu gogosile, numai ca partea buna este ca nu sunt prajite in ulei ;) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dulceata de visine