Biscuiți crocanți din cereale integrale

de Rita Ilies in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 6484 vizualizari

 

Biscuiții aceștia sunt nemaipomeniți dimineața alături de o cană cu lapte sau chefir. Mie îmi place să-i ronțăi chiar și între mese sau să-i iau cu mine când am cursuri. Sunt hrănitori și oferă muuultă energie. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • două căni cu fulgi de cereale integrale ( ovăz, orz, secară )
  • o ceașcă cu fulgi de nucă de cocos
  • două linguri cu semințe de susan alb
  • două linguri cu semințe de susan negru
  • 100 g nuci tocate grosier
  • 50 g merișoare deshidratate
  • două ouă
  • două linguri cu unt topit
  • două linguri cu miere
  • o lingură cu zahăr brut
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți crocanți din cereale integrale:

   Rețeta este foarte ușoară, astfel că toate ingredientele se amestecă împreună într-n vas încăpător. Compoziția este ușor ”sfarâmicioasă”, deci nu vă speriați dacă nu se leagă ca și un aluat frământat.

   Am tapetat o tavă cu hârtie de copt și am început să montez compoziția cu ajutorul unei forme pentru fursecuri.  

   Am copt biscuiții timp de 6 minute la 200 de grade în cuptorul preîncălzit. Recomand, totuși, să urmăriți coacerea deoarece în funcție de puterea cuptorului timpul de coacere poate varia. Am obținut 30 de biscuiți.

   I-am lăsat să se răcească complet înainte de a-i servi. Sunt aromați și ușor crocanți.

   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți crocanți din cereale integrale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (21)

Rita Ilies 1

09.10.2015, 10:32

Raluca, mă bucur că-ți place gustul. Cât despre consistență, nu știu ce să-ți spun. Dacă te uiți, am fotografiat rețeta pas cu pas iar compoziția se leagă bine. Poate ouăle folosite au fost mai micuțe. Mai bine de-atât, nu au cum să se lege, pentru că este o rețetă fără făină sau alte ingrediente ”lipicioase” și nici nu pot fi ca și batoanele din cereale sau biscuiții integrali din comerț pentru că nu au niciun aditiv, sunt doar fulgi de cereale și e normal să se rupă ușor.

Raluca57 1

09.10.2015, 22:14

Cu siguranta voi repeta rețeta, voi alege ouă mai mari, prin încercări repetate vor ieși perfecți. Ideea e ca doresc să rămână crocanți. Mulțumesc de raspuns

Rita Ilies 1

10.10.2015, 11:03

Cu drag! Nouă ne plac foarte mult. Prima noastră masă a zile, de regulă, constă în cereale cu lapte. Cumpărăm fulgi de ovăz, orz și secară, merișoare deshidratate, semințe de in, susan alb și negru, nuci, migdale, prune uscate... când-cum și ne facem noi un mix. Preferăm așa, decât să cumpăram musli plin de zahăr. Și uite-așa uneori pregătesc varianta aceasta, de biscuiți, pentru dimineață. Cu iaurt sau kefir sunt minunați.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose din albusuri cu dulce de leche