Biscuiti curcubeu

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Aug 2014 | 5031 vizualizari

 

pentru dimineata la cafea, va las niste biscuiti aromati si foarte fragezi....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. unt sau margarina
  • 1 lingura de untura
  • 150 gr. zahar tos
  • cca 450 - 500 gr. faina alba
  • 100 gr.nuca de cocos
  • 1/2 praf de copt cu sofran
  • 2 oua
  • coaja de portocala confiata
  • pentru decor: zahar tos si zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti curcubeu:

Untul sau margarina (la temperatura camerei ) se mixeaza cu ouale, untura, zaharul, coaja de portocala confiata,nuca de cocos si praful de copt.

Adaugam faina si framantam un aluat gras pe care-l lasam cel putin 2 ore la rece. (Eu am pregatit de seara aluatul, l-am lasat la rece si a doua zi am copt biscuitii).

Amestecam intr-un bol cca 100 gr.zahar tos in care punem cristale de zahar colorat.

Rupem bucatele din aluatul scos de la frigider, il modelam intre palme dupa forma dorita, apoi trecem biscuitii prin zaharul colorat.

Asezam biscuitii pe hartie de copt in tava cuptorului, dupa ce umplem tava o dam la copt la temperatura moderata 175 grade pana se rumenesc usor biscuitii (cca 20-25 minute).

Ii scoatem din cuptor, ii lasam la racit si servim.

Sunt foarte aromati si pufosi...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti curcubeu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu gem