Bomboane de post cu nuca de cocos

de Rocsi in Prajituri, 19 Dec 2012 | 9633 vizualizari

 

Sunt niste bomboane delicioase.Puteti sa le pregatiti in zile de post, cand aveti musafiri, acum de sarbatori si oricand...Le-am gasit pe blogul Laurei Adamache si din prima m-au incantat mai ales ca sunt de post, acum dupa ce le-am si pregatit mi-am dat seama ca merita facute oricand...Asa ca de sarbatori puteti pregati aceste bombonici dulci si scumpici...

 

INGREDIENTE

  • 220 gr nuca de cocos
  • 140 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 60 ml ulei
  • 70-80 ml apa
  • 10 alune
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de post cu nuca de cocos:

Alunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot amestecam cu mana compozitia, iar cand simtim noi compozitia la mana ca se pot forma bomboane nu mai puneti apa, mie 70 ml mi-a trebuit. La final am pus esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie si le-am incorporat cu mana.

Rupem bucatele mici, formam intre palme bomboanele, apoi le tavalim prin restul de nuca de cocos. Le punem intr-o cutie si le pastram la loc racoros. Din aceasta compozitie mi-au iesit 35 de bomboane.  Sa aveti pofta!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de post cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

Rocsi 1

23.12.2012, 12:35

Mena

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:24

Îmi plac!

Rocsi 1

14.01.2013, 11:21

Ma bucur Mariana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]