Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

de RuxyRux in Ciorbe, 4 Dec 2010 | 9049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 gr piept de curcan
  • 3 linguri ulei( palmier)

Zarzavat de ciorba:

  • 1 telina
  • 1 morcov mare
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 dovlecel
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 ardei grasi colorati( rosu, portocaliu si verde)
  • marar
  • tarhon
  • 1 cana iaurt
  • 1 cana smantana
  • 1/4 cescuta orez
  • 4 galbenusuri
  • 1 kg bors
  • sare dupa gust  
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy):

Se spala pieptul, se curata se taie bucatele.

Se spala, curata zarzavatul, se toaca marunt( eu le tai cubulete).

Se pune ulei in oala , se adauga zarzavatul si se soteaza usor, se pune si carnea, se mai lasa 5 minute, se adauga si orezul apoi apa si se lasa la fiert.

Cand zarvatul a fiert iar carnea este moale, dregem ciorba.

Turnam in oala 3/4 l bors ca sa si raceasca putin si dam focul foarte mic.

Amestecam galbenusurile cu smantana apoi si cu iaurtul, dam pe razatoarea cea mai fina un morcov mic pentru culoare , si apoi turnam si sfertul de bors ramas.

Cu polonicul luam putin din oala si turnam peste compozitia cu iaurt si oua si apoi, amestecand bine, turnam totul in oala.  Potrivim de sare, apoi punem si verdeata, mai lasam putin pe foc...si apoi stingem.

Servim cu mare placere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu "lascute"