Bors de legume cu sfecla coapta

de RuxyRux in Ciorbe, 18 Oct 2013 | 6352 vizualizari

 

O mare, mare bunatate, va garantez :)

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina mare de patrunjel
  • 1 telina
  • 6 cartofi medii
  • 1 ceapa mare rosie
  • 3 sfecle rosii potrivite
  • 1 lingura de pasta de ardei gras si gogosar
  • 1 cutie de rosii pasate( 250 gr)( Cirio Polpa)
  • ulei vegetal( cateva linguri)
  • 2-3 l de apa
  • 1 kg bors proaspat
  • 300 gr smantana
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • leustean verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume cu sfecla coapta:

Se pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc.

Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim.

Se  calesc inabusit( pentru asta adaugam si  cateva linguri de apa) si cand se inmoaie punem apa si lasam sa fiarba bine. Eu am preparat borsul in oala Zepter. :)

Cand au fiert legumele adaugam pasta de ardei, rosiile si mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si dam oala deoparte.

Intr-un blender punem o cana de bors, sfecla taiata bucati, ouale si smantana si mixam bine.

Turnam totul in oala si o dam din nou pe foc mic. Adaugam si restul de bors, apoi potrivim gustul de sare si adaugam leusteanul. Stingem focul si punem capacul pentru zece minute sa se amestece aromele.

Serviti borsul cu iaurt sau smantana. 

E minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu sfecla coapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba manastireasca de legume