Bors de perisoare

de Sidy in Ciorbe, 11 Ian 2011 | 4562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1/2 gulie
  • frunze telina
  • frunze leustean
  • frunze marar verde
  • frunze patrunjel verde
  • 400 g carne curcan
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • Bors Magic( daca aveti bors de casa e si mai bun)
  • smantana( optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare:

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine.

Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde culoarea portocalie. Adaugam apa necesara apoi celelalte legume si zarzavaturi mai putin 1/2 ceapa.Punem la fier si frunzele de telina si leustean intregi.

Intre timp amestecam cu carnea tocata 1/2 ceapa razuita , orezul, albusul si citeva frunze de marar si patrunjel verde.Punem sare si piper si o lingura cu faina daca este cazul. Cand perisoarele sunt gata si legumele fierb adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata borsului , ceea ce inseamna ca sunt fierte.Stingem focul sub bors.

2 linguri de Bors Magic cu galbenusul si o lingura smantana se amesteca bine apoi adaugam un polonic bors fierbinte si desertam compozitia in oala. Presaram patrunjel verde deasupra . Borsul se poate servi cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu turnatei