Bostan copt aromat

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Ian 2016 | 3663 vizualizari

 

Inca din copilarie bostanul copt era merue o delicatesa in zilele friguroase de iarna, cand bunica ne servea langa soba felii rumenite de dovleac auriu.
Eu am preparat purin diferit, deoarece am adaugat cateva arome.

 

INGREDIENTE

  • 10 -12 felii de bostan (ludaie)
  • 2-3 linguri de miere, scortisoara, 1/2 pahar vin de porto
  • optional: zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bostan copt aromat:

- Bostanul se taie in felii nu groase, sa se patrunda mai usor la cuptor. Lasam coaja la baza.

- Pregatim siropul din vin de porto in care punem miere si putina scortisoara pudra.

- Ungem bine feliile cu acest sirop cu o pensula si le aranjam in tava (eu am pus folie dedesupt, dar de preferinta se pune hartie de copt). 

- Dam la cuptorul incins pentru cca 30-40 minute, pana e copt bine dobleacul e«si e rumen. Intre timp puteti sa mai scoateti din cuptor din cand in cand si sa turnati din siropul ramas. La final , cui ii place mai dulce poate rpesara cu zahar brun si mai da la cuptor inca 5 minute sa se caramelizeze zaharul pus.

-Servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bostan copt aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]