Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 1286!
Nu a fost usor, dar am reusit :)))))
Tot Dia raspunde si de aceasta reteta :P
Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific.
Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma pana devin albe si capata consistenta. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma.
Topim untul cu vinul si adaugam usor pentru albusuri, incorporam. Adaugam si faina cernuta cu praful de copt si omogenizam.
Pregatim forme de chec sau briose. Pornim cuptorul.
Turnam compozitia cam 3/4 din capacitatea formelor, apoi le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 35 minute.
Atentie, nu deschideti usa cuptorului. Aluaturile pe baza de albusuri sunt mai delicate si tind sa se lase in cazul diferentei de temperatura. Asadar, lasati sa se coaca bine, apoi opriti focul si lasati cateva minute in cuptor pana sa le scoateti. Le scoatem apoi pe un gratar de bucatarie. Este posibil sa se lase foarte putin, insa vor ramane la fel de pufoase.
Dupa ce s-au racit de tot, le facem un locas in mijloc pentru a le umple cu jeleu de portocale.
Pregatim jeleul intre timp ca sa aiba timp sa se raceasca.
Curatam portocalele de coaja, le blenduim. Adaugam sampania si strecuram totul printr-o sita fina ca sa putem obtine un jeleu fin. Desfacem o lingurita de amidon in putina zeama de portocale, apoi incorporam in restul si punem pe foc, amestecand continuu pana incepe sa lege compozitia.
Tragem de pe foc si lasam sa se tempereze.
Umplem briosele cu 1-2 lingurite de jeleu.
Smantana lichida o mixam pana obtinem o frisca pufoasa. Adaugam zaharul si mai mixam un pic. Branza mascarpone o amestecam cu spumosul ca sa devina mai maleabila. Incorporam frisca si ornam briosele.
Topim ciocolata cu untul,pe baie de aburi, adaugam spumosul si omogenizam. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. Glazuram briosele, si dam la rece totul.
Se lasa 2-3 minute la temperatura camerei inainte de servire.
Sunt atat de pufoase, cremoase si devin si mai bune chiar a doua zi.
1
nu deschideti usa cuptorului pana nu sunt bine coapte.
2
aluaturile pe baza de albusuri cer atentie sporita, si dupa ce s-au copt, se mai lasa cateva minute in cuptor.