Briose cu cacao si banane

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Dec 2016 | 5756 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Am aceasta reteta de la cineva. Au iesit foarte bune briosele, numai ca ies cam multe, dar daca le pregatiti pentru colindatori sunt perfecte.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 500 g zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • esenta de rom si de vanilie
  • 3 linguri cacao cu varf
  • 6 linguri faina cu varf
  • doua pachete de praf de copt (20 g)
  • o lingura de otet
  • doua banane
Portii: 34
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cacao si banane:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare. 

Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta compozitie se toarna peste oua. Se adauga untul topit, esentele de rom si vanilie, cacaua, faina si praful de copt stins cu otet. Se mixeaza totul pana la omogenizare, apoi se adauga bananele zdrobite si se amesteca.

Aluatul se toarna in forme unse cu unt si se introduc la cuptor pana cand briosele trec de testul scobitorii.

Se pot servi cu ciocolata topita pe deasupra si cu feliute de banana.

Gustul bananelor nu prea s-a simtit, insa se pot pune mai multe banane in aluat pentru un gust mai intens, dar automat vor iesi mai multe briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa