Briose cu carne

de Miha in Pui, 9 Ian 2010 | 10199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • 4 linguri suc de rosii
  • sare si piper
  • busuioc
  • boabe de porumb
  • 100 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu carne:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame.

Umplutura:

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu oul si sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust, iar la sfarsit incorporam si boabele de porumb.

Aluatul se imparte in 12 bilute. Fiecare biluta se intinde pana obtinem cun cerculetde cca 0,5 cm grosime. Punem in mijloc cate o lingura de umplutura, acoperim cu cascaval. Strangem marginile, formand o bocceluta.

Fiecare bocceluta o punem in forma de briose ( cu "motul boccelutei dedesupt) si lasam din nou la crescut.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan.

Dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.

Se servesc calde.

TIPS-URI

1

cascavalul se poate taia cubulete si se adauga in umplutura, odata cu boabele de prumb

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos Gorgonzola