Briose cu ciocolata

de elenita in Prajituri, 6 Mai 2014 | 2413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300g zahar pudra
  • 250 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 500 g faină praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/2 lingurita
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Ouale se amesteca cu zaharul pudra, mixam usor dupa care adaugam laptele si treptat uleiul. Pentru o aroma placuta am folosit si doua lingurite de coaja de lamaie pe care o adaugam imediat dupa ulei. Treptat adaugam faina in care am pus praful de copt, bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam imediat dupa ulei. Mixam usor toate ingredientele si vom optine un aluat fin.

Pornim cuptorul sa se incalzeasca si intre timp noi vom aseza compozitia in forme, eu am folosit un cleste pentru inghetata sa pot pune aceeasi cantitate. Lasam cel mult doua degete liber in forma sa creasca ele frumos. Le dam la cuptor pret de 15-20 minute pana devin aurii. Cand au fost gata le-am lasat sa se raceasca putin si cu o seringa de ornat torturi am bagat cate putina ciocolata in mijlocul lor.

Am folosit 2 tablete de ciocolata pe care le-am topit la microunde cu 2 linguri de lapte . Pentru decor am folosit aceeasi ciocolata .

TIPS-URI

1

Sunt perfecte pentru pachetel

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu lamaie