Briose cu ciocolata, nuca si rom

de Alinutza80 in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 9965 vizualizari

 

Am facut doua feluri de briose sa multumesc pe toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr faina
  • 125 gr zahar brun
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 75 gr unt topit
  • 50 gr nuca macinata
  • 1/2 esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata, nuca si rom:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea.

Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de faina, restul se pastreaza pentru ornat.

Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele, untul topit si esenta de rom, apoi se adauga peste amestecul de faina si se amesteca bine.

Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose.

Se pune amestecul in forme si pe deasupra se presara ciocolata ramasa.

Se baga la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca este cam gros amestecul, se mai adauga putin lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata, nuca si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]