Briose cu crema de branza

de ema9 in Dulciuri, 6 Dec 2015 | 2536 vizualizari

 

Mi-a fost pofta de ceva dulce si am facut repede niste briose ca oricum nu aveam nevoie de ceva special de cumparat pentru prepararea lor. Ciresele pe care le aveam in casa erau pentru prepararea unor cokteil-uri nu pentru prajitura.....dar au numai bune....de data asta :)

 

INGREDIENTE

Pentru briose:
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt topit
  • 100 ml smantana
  • 4 oua si 1 galbenus
Pentru umplutura :
  • 250 g crema mascarpone
  • 70 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 albus de ou
  • 18 cirese/visine (congelate/proaspete/din compot)
Pentru decor :
  • 100 g ciocolata alba
  • ornamente din zahar/zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de branza:

Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta.

Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si usoare pana se incorporeaza toate ingredientele uscate.

Pentru umplutura: se bate albusul spuma cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine.

Se pregatesc tavile pentru briose,asezandu-se cosulete de hartie sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Compozitia pentru aluat si cea pentru branza se pun separat in 2 sprituri cu deschizatura mare.Se pune in fiecare forma un strat de aproximativ 1 cm din compozitia de aluat,apoi se pune in mod egal compozitia pentru umplutura.In fiecare forma se pune cate o cireasa,apoi se adauga din nou compozitia pentru aluat,acoperind astfel umplutura.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute.

Dupa ce se racesc se orneaza dupa preferinta.Eu am topit 100 g ciocolata alba cu care am uns suprafata brioselor,apoi am pus ornamente din zahar.

Sunt minunate!

TIPS-URI

1

Cateva fructe se pot zdrobi si se pot amesteca cu crema pentru umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Îngheţată cu mentă şi ciocolată