Briose cu crema de menta si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 18 Mar 2011 | 9535 vizualizari

 

Reteta pentru briose am preluat-o de pe culinar. ro de la Aliza.Multumesc.

 

INGREDIENTE

Ingrediente, 16 briose

  • 250 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • 175 gr. zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • 90 ml ulei
  • un plic zahar vanilat
  • un ou

Pentru crema

  • Varianta 1:
  • 100 gr unt
  • 100 gr margarina (ambele de foarte buna calitate)
  • 150 gr zahar pudra
  • 5 linguri sirop concentrat de menta (sau 1/2 lingurita esenta menta+colorant alimentar)
  • Varianta 2:
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 5 linguri sirop concentrat de menta (sau 1/2 lingurita esenta menta+ colorant alimentar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de menta si ciocolata:

Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, cacaua si ciocolata rasa.
In alt vas mixam oul cu laptele, zahar si uleiul si le punem usor peste amestecul uscat.
Preincalzim cuptorul .
Ungem formele de briose cu putin unt si le umplem pe 3/4 cu compozitie.
Introducem formele in cuptor, la aprox 175 grade pentru 20-25 minute.

Crema
Varianta 1.
Frecam spuma untul impreuna cu margarina. Adaugam zaharul pudra si mixam pana la topire.
Adaugam siropul si omogenizam.

tips:
-am mai specificat si in alta reteta, daca se taie crema o reparati punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si o mixam deasupra aburului.
Mie nu mi s-a taiat dar e bine de retinut.


Varianta 2.
Punem frisca intr-un vas si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam imediat ciocolata taiata cubulete. O racim si o bagam la frigider pentru cel putin doua ore apoi o scoatem si mixam pana se intareste. Adaugam dupa caz siropul sau esenta si omogenizam.


ps. eu am facut acum dupa varianta 1.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chocolate moelleux