Briose cu portocale si scortisoara ( de post)

de laughylau in Mancaruri de post, 6 Noi 2011 | 6525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 1,5 cana suc portocale neindulcit ( din comert, 100% portocale)
  • 1,5 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • putina sare
  • 1,5 plicuri praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale si scortisoara ( de post):

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.

Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand zaharul este dizolvat, se toarna amestecul lichid peste cel de faina si se amesteca pana la omogenizare.

Se toarna in forme dar nu pana sus, se lasa spatiu pentru ca vor creste.

Se coc pentru 22-25 minute.


Se servesc caldute cu suc proaspat de portocale/ lapte de soia/ sirop.
Daca nu se doresc de post, sunt delicioase unse cu unt si putina dulceata de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si scortisoara ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

laughylau 1

06.11.2011, 18:46

Nu mai am poze decat in aceesi figura, in acelasi mod, variante doar, m-am jucat cu luminile pe briose. Nu am poze de la preparare.

lia maria 1

16.11.2011, 10:58

ce bune si aromate

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 21:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu stafide si ciocolata - de post