Briose de ciocolata cu inghetata

de simona72 in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 4245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr ciocolata amara cu concentratie mare de cacao(eu am avut doar cu 52%)
  • 50 ml smantina pt frisca
  • o lingurita de unt
  • 5 linguri mari de frisca batuta
  • 10 cupe de inghetata (de care va place si aveti, eu am avut de capsuni)
  • jeleu de fructe de padure sau toping
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu inghetata:

Ciocolata, smantina pt frisca si untul le topim pe bain-marie. Avem nevoie de 5 forme de briose de silicon. Punem in fiecare forma ciocolata topita si tapetam marginile si fundul formei. Dam la congelator pt citeva minute pina se intareste ciocolata. Punem in fiecare forma cite o lingura de frisca batuta si dam iar la congelator pt citeva minute. Scoatem formele si punem in fiecare forma cite 2 cupe de inghetata, dam la congelator pina sunt intarite bine ca sa se poata scoate frumos formele din silicon. Cind le servim decoram cu toping sau jeleu de fructe, dar eu am pus citeve afine din dulceata.  Copiii se vor bucura in special de acest desert.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si nuca de cocos