Briose de vanilie

de gaby_gabytza in Prajituri, 17 Feb 2014 | 5462 vizualizari

 

reteta am luato dintr-o revista

 

INGREDIENTE

  • 130 g unt moale
  • 130 g zahar
  • 2 oua
  • 130 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de vanilie:

Intr-un bol mixam untul topit cu zaharul dupa care adaugam ouale batute separat. Mixam bine impreuna. Treptat adaugam cate o lingura de faina si mixam dupa fiecare pana se incorporeaza bine toata compozitia. La sfarsit adaugam laptele si esenta, praful de copt il amestecam cu 2-3 linguri de faina si il adaugam in compozitie. Mai mixam inca 2 -3 minute pana devine o compozitie pufoasa

Ungem formele de silicon cu unt moale (eu le-am uns ca era prima data cand le foloseam) .Umplem formele  3/4 cu aluat si dam la cuptor pana se rumenesc sau trece testul cu scobitoarea.

Optional ungem cu o glazura din o ciocolata topita cu o lingura  de unt pe baie de aburi dupa care decoram briosele cu bombonele decorative deasupra.

Le putem servi si simple

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană