Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume

de simona72 in Pui, 21 Mar 2015 | 4232 vizualizari

 

Cu o zi inainte am facut un pui intreg la cuptor. Ne-a ramas pentru a doua zi aproape jumatate de pui...Cum pentru masa de pranz aveam programata alta mancare, am hotarat pe loc sa fac ceva ce poate fi servit in orice moment al zilei sau poate fi luat de pachet.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1/2 friptura de pui
  • 1 borcan salata chinezeasca (de la Lidl)
  • 2 linguri sos dulce picant
  • 1 pahar mic de vin alb dulce
  • pentru aluat:
  • 250 ml lapte dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru servit: salata, sos...
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume:

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute.

Pentru umplutura:desprindem carnea de pe oase si o taiem cuburi cu un cutit. In vasul in care s-a prajit puiul punem un paharel de vin alb. Punem vasul pe foc si lasam sa se desprinda "resturile" de pe peretii vasului. Punem carnea intr-o tigaie, peste carne punem sosul cu vin, sosul picant si lasam totul pe foc pana se inmoaie bine carnea si aromele se intrepatrund. Adaugam si salata scursa de zeama de la borcan, amestecam si lasam sa se raceasaca. 

Din aluatul dospit rupem cate o buacata, o intindem in forma rotunda cu sucitorul, punem in mijloc 1 lingura din umplutura de carne, adunam marginile, formam o bila si o asezam in forme de silicon de briose. Dupa ce le-am facut pe toate, le lasam sa mai creasca 10-15 minute, apoi le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana sau rumenit frumos deasupra. Se servesc calde sau reci, simple sau cu salata si sosul preferat. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

se pot face si sub forma de batoane sau chifle...mie in formele de briose mi se pare cel mai simplu...nu ai cum sa dai gres

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si ciocolata - Reteta delicioasa si usoara