Briose-budinca de paste cu bezea

de deyutzky in Paste, 26 Oct 2015 | 2857 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la _Alina_ si mi-a placut tare mult, asa ca m-am gandit sa o incerc, dar sub forma de briose.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose-budinca(11 bucati):
  • 100 g paste Barilla
  • cca 380 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • un praf sare
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose-budinca de paste cu bezea :

Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet.

Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul.

Peste pastele fierte, adaugam galbenusul, apoi spuma de albus si amestecam usor.

Punem hartiutele de briose in tava speciala, si le umplem cu compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mic-mediu.

Pregatim bezeaua: 

Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana cand spuma este lucioasa.

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua intr-un pos si ornam fiecare budinca.

Dam tava la cuptor la foc mic pentru 5 minute, apoi intredeschidem usa cuptorului si mai lasam pentru inca 20 de minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam budincile sa se raceasca, apoi le servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose-budinca de paste cu bezea " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

27.10.2015, 09:20

Foartre frumoase si ingenioase!

anca_rm 1

27.10.2015, 09:24

ce interesanta , foarte buna

Gherca Daniela 1

27.10.2015, 09:49

frumusele si tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cellentani cu speck si sparanghel