Budinca de dovlecei

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 12018 vizualizari

 

Va mai provoc la o reteta delicioasa de sezon

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 2 conserve mici de boabe de porumb
  • 200 g cascaval ras
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 30 g unt
  • 1-2 legaturi marar
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Calim in ulei ceapa si usturoi tocate marunt, adaugam ardeiii cubulete si dovleceii rondele subtiri. Dupa 3-4 minute adaugam 1 ceasca cu apa si lasam sa fiarba 15 minute. Dam vasul deoparte, adaugam boabele de porumb scurse, condimentam cu sare si piper, iar dupa ce compozitia s-a racit putin, incorporam galbenusurile, cascavalul ras, faina si untul topit. La sfarsit batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie impreuna cu mararul taiat marunt. Rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet si lasam la cuptor la foc mic 40-50 minute

Se serveste simpla sau cu sos de rosii picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco