Budinca de dovlecei cu telemea

de Dulciuri cu Georgiana in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2016 | 5405 vizualizari

 

O minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovlecei
  • 250 g telemea
  • 130 g pesmet
  • 60 ml ulei
  • 5 oua
  • un morcov
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita boia dulce
  • cateva fire patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu telemea:

Curatim dovleceii si morcovul, apoi ii dam pe razatoare. La dovlecel inlaturam interiorul cu semintele. Dam pe razatoare si branza telemea.Eu am avut telemea de oaie. Am folosit razatoarea mica, dar se poate folosi si cea mare.

Intr-un bol amestecam bine cele 5 oua cu uleiul, adaugam dovlecelul si morcovul scurse de zeama, apoi telemeaua si la final pesmetul amestecat cu praful de copt. La final adaugam boiaua si patrunjelul tocat.

Punem intr-o tava hartie de copt si diatribuim uniform compozitia. Introducem tava in cuptorul incins pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margini.

Este buna si calda, dar  mai ales rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:25

Foarte buna!

Stela ElenaArgesanu 1

24.07.2020, 17:00

Se poate face și la multicooker?

Stela ElenaArgesanu 1

24.07.2020, 17:02

Se poate face și la multicooker budinca budinca de dovlecei cu brânză și smantana?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]