Budinca de spanac si cartofi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2012 | 10096 vizualizari

 

RuxyRux multumesc ptr inspiratie >:D

 

INGREDIENTE

  • spanac congelat 500 g,
  • cartofi rosii 6 bucati,
  • usturoi 4 catie,
  • ulei de masline,
  • oua 2 bucati,
  • faina alba de grau cca. 3 linguri,
  • pesmet 2 linguri,
  • branza de oaie cca. 100 g,
  • lapte caovasit cca. 200 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • nucsoara.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de spanac si cartofi:

Cartofii se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Spanacul decongelat se pune la fiert cu putina apa, ulei si usturoi pisat., cca. 5 minute ptr a se imbina gusturile. In amestecul de spanac caldut, se adauga, branza rasa, faina, pesmetul, laptele covasit, ouale, amestecandu-se usor ptr a se ingloba toate ingerdientele. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Cartofii fiert, se curata de coaja si se taie  rondele. Intr-un vas termirezistent, eu am testat o noua forme de chec de silicon ;), se aseaza un strat de cartofi, un strat de amesec de spanac, un nou strat de cartofi, altul de spanac si se incheie cu un strat de cartofi. Budinca se pune la copt, in cuptorul preincins cca. 30 de minute la 250 g.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]