Bulgur cu legume coapte

de anca_rm in Mancaruri de legume, 31 Oct 2013 | 4083 vizualizari

 

Daca tot avem legume din belsug atunci am zis ca ar fi bun ceva dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr dovleac
  • 1 bucata sfecla rosie
  • 2 morcovi
  • 1 cana bulgur (cus-cus)
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 cana apa
  • 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgur cu legume coapte:

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.

Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.

Cu morcovii procedam la fel .

Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.

Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.

Intre timp pregatim bulgurul astfel :  la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .

Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.

Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .

Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.

 

 

TIPS-URI

1

serviti langa cu un iaurt sau smantana

2

sarati dupa gust

3

intra in constrast gustul dulce al legumelor coapte cu cel a lbulgurului acrisor de la lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume