"Carawe" - Desertul lehuzei

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 6906 vizualizari

 

In lumea araba venirea unui copil este o ocazie de sarbatoare care implica anumite ceremonialuri.
In Iordania si Palestina vizitatorii lehuzei sunt serviti cu ceai fiert cu scortisoara si presarat cu nuci zdrobite sau cu " carawe": o de budinca pregatita din orez macinat si chimin dulce( fenicol).
Intelepciunea populara sustine ca fenicolul stimuleaza secretia laptelui la lehuze.

 

INGREDIENTE

  • 4 pahare de apa  
  • 1 pahar de orez macinat( pudra)  
  • 2 pahare de zahar  
  • 2 linguri de  chimin dulce macinat( carawe in l.araba sau caraway  in l.engleza) cunoscut in  Romania sub numele de fenicol  
  • 1 lingura de scortisoara macinata  
  • migdale jumatati, fistic,nuca zdrobita, seminte de pin( snobar –l.araba) pentru decoratie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Carawe" - Desertul lehuzei:

Intr-o cratita anti aderenta se pune apa  cu zaharul la fiert; cand incepe sa fisrba se adauga orezul macinat inploaie si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga chiminul dulce si scortisoara si se fierbe 8-10 minute pana s-a ingrosat.

Se pune budinca rezultata in cupe de desert si se decoreaza dupa gust cu seminte de migdale, nuca,fistic sau snobar.

Eu am o masina manuala de zdrobit nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Carawe" - Desertul lehuzei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (21)

giuliana 1

08.12.2010, 17:59

kamy 1

09.12.2010, 17:23

da....se vede unde se folosesc condimente din belsug nu ca la noi...pliculete de 50 gr

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 18:28

Acum intelegi de ce ne-am invatat mai " lenese'; gasim toate combinatiile de condimente de gata

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu agrise verzi