Carne de porc în sos caramel

de Ade200 in Porc, 30 Mai 2012 | 5658 vizualizari

 

Un aer oriental nu strică uneori...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de porc
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri de oţet de vin
  • 2 linguri de miere
  • 100 ml de supă de găină
  • Ulei
  • Sare, piper
  • Curry
  • Sos de soia
  • cartofi
  • rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc în sos caramel:

Tăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în ulei. Când ceapa şi carnea sunt făcute, le scoateţi în alt vas si deglasaţi cu oţet de vin. Lăsaţi să dea în clocot, amestecând cu o lingură să se desprindă tot de pe tigaie. Adăugaţi 2 linguri de miere. Când caramelul începe să se facă, adăugaţi supa de găină(din cub). Puneţi şi sos de soia sau Teriaki. Amestecaţi si adăugaţi carnea. Ea trebuie doar să fie cuprinsă în lichid.. Lăsaţi să mai clocotească puţin la foc mic, asezonaţi dacă mai trebuie cu sare şi pier, ardei iute, dacă doriţi.

Am servit cu cartofi sotaţi cu rozmarin. Merg bine cu orez sau paste, cu o salată verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc în sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

31.05.2012, 09:08

Laly 1

31.05.2012, 19:37

Cred ca este foarte buna

Bya Ralu 1

03.06.2012, 17:59

ce minunat arata!sa nu ma mai gandesc la gust

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]